معلومات عمومی

دختر مودل فرانسوی،  درافغانستان مسلمان شد
فا بیان، دختر جوان ۲۸ ساله‌ای است كه تا مدتی پیش یكی از سرشناس‌ترین مودل‌های فرانسه به شمار می‌رفت. وی چندی پیش مسلمان شده و پس از ترك شغل خود به عنوان مودل لباس، به شغل پرستاری (نرسینگ) روی آورد.
به گزارش جهان‌نیوز گفته می‌شود او پس از مسلمان شدن و فراگیری حرفه نرسینگ، زنده‌گی مرفه سابق خود را رها كرده و به افغانستان سفر كرده است.
فا بیان، طی اظهاراتی در این باره گفت: اگر لطف و رحمت خداوند شامل من نمی‌شد، هیچ گاه نمی‌توانستم مسلمان شوم و تا آخر عمرم مانند یك حیوان زنده‌گی می‌كردم. من در آن زنده‌گی فقط به دنبال سیراب كردن هوس و شهوت‌های خود بودم و هیچ اصول و ارزشی برای خود نداشتم. از كودكی آرزو داشتم پرستار شوم، اكنون كه مسلمان شده‌ام به آرزوی خود رسیده‌ام.
وی در ادامه افزود: در حال و هوای كودكی همواره خودم را در حالت كمك به كودكان بیمار تخیل می‌كردم اما وقتی بزرگ‌تر شدم، به دلیل زیبایی ظاهری كه دارم ناخودآگاه به سمت دنیای مودل كشیده شدم و از شكل من استفاده ابزاری می‌شد، دقیقاً مانند یك وسیله مدت‌دار كه بویی از انسانیت در آن نبود.
این دختر تازه مسلمان شده، هم‌چنین گفت: تا این كه برای شركت در یكی از برنامه‌ها به بیروت، پایتخت لبنان، دعوت شدم. وقتی به آن جا سفر كردم، صحنه‌هایی دیدم كه در همه عمرم مانند آن را ندیده بودم. در آن جا پیش از گذشته از خودم منفور شدم و كم‌كم به سمت تحول حركت كردم تا این كه در نهایت به اسلام كه انسانیت واقعی در آن وجود دارد، رسیدم. پس از مسلمان شدن در بیروت به پاكستان سفر كردم و از مرز این كشور به افغانستان رفتم.
فا بیان، افزود: شركت‌های مودل پس از این كه از مسلمان شدن من باخبر شدند، سعی كردند مرا به راه قبلی باز گردانند از همین رو هدایای بسیار زیادی برایم فرستادند و پیشنهاد دستمزد سه برابری نسبت به قبل را به من دادند، اما من كه تازه راه اصلی را یافته بودم، هدایا را پس فرستاده و همه پیشنهادات آنان را رد كردم و اكنون احساس می‌كنم كه در خوش‌بختی كامل به سر می‌برم.
فا بیان، در افغانستان در كنار «مبارزان این کشور» به درمان آنان می‌پردازد و با كمك به كودكان و مجروحان، یكی از آرزوهای دیرینه و كودكی خود را محقق می‌سازد.
در این گزارش هیچ تشریحی نشده که منظور از مبارزان این کشور چه کسانی‌اند.

 
آرتروز یا استئوآرتریت شایع‌ترین امراض مفاصل است. در این بیماری نرمه استخوان مفصل صدمه دیده و كم‌كم از بین می‌رود. روماتیزم اضافه تر ممكن است مفاصل بزرگ كه وزن بدن را تحمل می‌كنند (مثل مفاصل زانو و ران و ستون فقرات) دیده میشود.
علایم روماتیزم
روماتیزم علایم زیادی دارد ولی علامات ذیل شایع‌ترین و مشخص‌ترین آنهاست :
ـ علامت اولی درد در موقع شروع فعالیت پس از استراحت است. به این معنی كه گاهی اوقات وقتی مفصل به‌مدت طولانی بی‌حركت مانده باشد و بخواهد فعالیت كند درد خواهد داشت. شاید دیده باشید كه بیماران مبتلا به آرتروز زانو صبح‌ها كه از خواب بیدار می‌شوند به سختی راه می‌روند اما بعد از مدتی كم‌كم راه رفتنشان به حالت عادی بازمی‌گردد. خشكی مفاصل بعد از یك دوره طولانی عدم ‌فعالیت بسیار شایع است ولی به ندرت بیشتر از نیم ساعت طول میكشد.
ـ دومین علامت كاهش انطاف پذیری است؛به‌همین دلیل بیماران مبتلا به آرتروز نمی‌توانند به‌ راحتی مفاصل خود را خم و راست كنند و برای علامت بعدی هم می‌توان به درد در مفصل اشاره كرد. توصیه می‌شود كسانی كه بیشتر از دو هفته چنین علایمی را در مفاصل خود دارند حتما به داکتر مراجعه كنند.
علت پیدا شدن روماتیزم
علت ایجاد این بیماری هنوز به ‌طور واضح شناخته نشده است ولی چند عامل وجود دارد كه می‌تواند زمینه ‌ساز ابتلا به رماتیزم و ارتروز باشد، یكی سن بالا است كه این بیماری معمولا در افراد بالای ۴۰ سال دیده می‌شود. مورد دوم جنس، چون رماتیزم و ارتروز در خانم‌ها بیشتر از مردان بروز می‌كند ولی دلیل آن هنوز به‌ درستی مشخص نشده است، مورد بعدی ناهنجاری ‌های مادر زادی استخوانی و یا صدمه به مفصل است. آرتروز در ورزشكاران حرفه‌ای كه بصورت مداوم در معرض ضربه خوردن هستند بسیار شایع است مثلا در فوتبالیست‌ها. صدمات غیر ورزشی مثل تصادفات رانندگی هم زمینه را برای رماتیزم و ارتروز مهیا می‌كند.
آیا چاقی هم در ابتلا به رماتیزم و ارتروز تأثیر دارد؟
چاقی خطر ابتلا به رماتیزم و ارتروز را افزایش می‌دهد. به ‌طور كلی هر چقدر وزن بالاتر باشد مفاصل بزرگ(مثل زانوها)باید بار و فشار بیشتری را تحمل كنند و در نتیجه خطر ابتلا به رماتیزم و ارتروز در آنها بیشتر می‌شود. چاقی حتی احتمال بروز ارتروز در دست‌ها را هم افزایش می‌دهد.
این بیماری چه عوارضی دارد؟
متأسفانه این بیماری با گذشت زمان بدتر می‌شود و هنوز درمان قطعی برای آن یافت نشده است اما با كمك برخی روش‌های درمانی می‌توان درد ناشی از این بیماری را كاهش داده و كیفیت زندگی بیمار را بهبود بخشید.حدود یك سوم بیماران مبتلا به رماتیزم و ارتروز ممكن است دچار ناتوانی‌های شدیدی شوند. گاهی درد و ناراحتی مفصل آنقدر شدید می‌شود كه بیمار نمی‌تواند از آن مفصل استفاده كند.
روش‌ها برای كاهش درد و مشكل بیمار
در موارد بسیار شدید رماتیزم و ارتروز جراحی تعویض مفصل توصیه می‌شود اما قبل از جراحی معمولا روش‌های مختلفی پیشنهاد می‌شود كه تا حد امكان كار به جراحی ختم نشود كه یكی از آنها استراحت دادن به مفصل دردناك است. بیمار باید در هر ساعت دست كم ده دقیقه به مفصل خود استراحت بدهد و سعی كند تاحد امكان فعالیت‌های بدنی خود را طوری تنظیم كند كه مفصل مبتلا كمتر فعال باشد. روش دیگر ورزش كردن است كه باید حتما با نظارت و اجازه داکتر انجام شود تا مشكل مفصل را تشدید نكند یا باعث بروز درد جدیدی نشود.ورزش‌های سبك و مفرح مثل پیاده‌روی و شنا بیشتر توصیه می‌شوند.با ورزش كردن،عضلات اطراف مفاصل تقویت شده و ثبات مفصل افزایش پیدا می‌كند.البته ورزش كردن نباید باعث بروز درد در مفصل شود و اگر چنین اتفاقی رخ داد فورا ورزش را متوقف كنید. در افرادی كه اضافه وزن دارند كم كردن وزن باید حتما مدنظر قرار گیرد. البته رژیم گرفتن و ورزش كردن برای كاهش وزن باید تحت نظر داکتر انجام شود. برای كاهش درد ناشی از رماتیزم و ارتروز هم می‌توان از كیسه یخ استفاده كرد. در اغلب موارد پزشك برای بیمار داروهای ضد‌درد و ضد‌التهاب تجویز می‌كند كه در كاهش درد مفصل مؤثر است. بعضی اوقات برای کاهش التهاب و تورم، داکتران برای شما تذریق کارتیزون را در مفصل بیمار توصیه مینماید که این روش میتواند درد کم ساخته مانع کج شدن مفصل شود.
جراحی برای درمان رماتیزم و ارتروز
این روش‌ها از پاكسازی فضای مفصلی تا تعویض كامل مفصل متفاوت هستند و جراح بر حسب شدت بیماری از یكی از این روش‌ها استفاده می‌كند. بیماران توجه داشته باشند كه جراحی زمانی توصیه می‌شود كه درمان‌های دیگری كه به تعدادی از آنها اشاره شد مؤثر واقع نشده باشند و بیمار قادر به انجام فعالیت‌های عادی روزمره خود نباشد.
توصیه‌ به بیماران مبتلا به رماتیزم و ارتروز
مهم ترین نكته برای بیماران مبتلا به رماتیزم و ارتروز به ‌كارگیری روش‌هایی است كه باعث كاهش درد و ناراحتی‌ شان شود. مثل تمام بیماری ‌های دیگر داشتن یك رژیم غذایی مناسب و سالم مفید خواهد بود. بیمار باید به حد كافی مواد مورد نیاز بدن خود را از طریق غذا تامین كند چون اگر تغذیه نامناسب باشد بدن هم ضعیف می‌شود و به تبع آن مقابله با بیماری دشوارتر می‌شود.
اگر داکتر برای شما داروی ضد درد تجویز كرده حتما سر وقت آن‌ را بخورید چون اگر درد شروع شود و بعد شما تازه مسكن مصرف كنید درد دیرتر و سخت تر کنترل می‌شود اما مصرف مرتب و طبق دستور داکتر باعث می‌شود شدت حملات درد كاهش یابد. سعی كنید از مفصل بیمار خود كمتر كار بگیرید. اگر دست شما مشكل دارد سعی كنید برای برداشتن اجسام از دست سالم خود بیشتر استفاده كنید تا فشار كمتری روی مفصل دردناك وارد شود. بیمارانی كه در مفصل زانو یا ران دچار مشكل هستند بهتر است در صورت صلاح دید داکتر از چوب دست موقع راه ‌رفتن استفاده كنند.
سعی كنید بدنتان در هنگام راه رفتن یا نشستن، در وضعیت صحیحی قرار داشته باشد.